Budapest
+36307321428
anandahangterapia@gmail.com

Bemutatkozás

Üdvözöllek az oldalamon! Kaskötő Lilla Anna vagyok, tibeti hangtál terapeuta és jógaoktató. A jóga, a relaxáció és a meditáció már 10 éve az életem részét képezi. 2015-ben ismerkedtem meg az ashtanga vinyasa jóga irányzatával, amit azóta is napi rendszerességgel gyakorlok. 2017-ben végeztem el első oktatóképzésemet a Mandala Jógastúdiók Gerincjóga képzése formájában. Azóta több továbbképzésen is részt vettem (többek között a Bene Gerincakadémia Gerinc és jóga képzésén), elvégeztem az Intensive Ashtanga Vinyasa Yoga programot tanáromnál, Ricardo Martineznél és folyamatosan fejlesztem a tudásomat, hogy a lehető legszakszerűbb módon tudjam a nálam megforduló gyakorlókat segíteni.

Az egyik fő profilom a gerincjóga, minden órámat – az irodai jógákat is beleértve – gerincbarát alapokra építem fel, mert tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb gyakorló ülő munkát végez és ezért fokozottan ki van téve a gerincbetegségek kockázatának. Igyekszem minden órámat úgy felépíteni, hogy minden gyakorló megtalálja az egyéni szintjének megfelelő kihívásokat és egyúttal biztonságos módon gyakorolhassa a jóga bármely irányzatát.

A hangterápiával néhány éve találkoztam először egy yin jógaóra alkalmával, amit hangtálas relaxáció kísért. Teljesen elvarázsoltak ezek ez eddig ismeretlen hangok és rezgések. Észrevettem, hogy mennyire megkönnyítik a koncentrációt, az ellazulást a jógagyakorlatok végzése közben és a relaxáció során is. Később több csoportos hangfürdőn és egyéni hangtálas kezelésen is részt vettem és fokozatosan az életem részévé vált ez is, akárcsak a jóga. 2018 januárjában végeztem el egy hangterápiás tanfolyamot kedves tanáromnál, Takács Szilviánál és azóta foglalkozom én magam is tibeti hangtálakkal. Egyéni hangtálas kezeléseket, csoportos hangfürdőket és hangtálas jógaórákat egyaránt tartok.

Azóta mind a jógát, mind a hangterápiát irodai környezetben is igyekszem népszerűsíteni. Hiszem és tapasztalom, hogy az ülőmunka és a mindennapi stressz okozta negatív hatásokat enyhíthetjük ezen módszerek alkalmazásával.

Személyes tapasztalataim alapján mind a jóga, mind a hangterápia pozitív hatással van a fizikai és mentális egészségünkre. A fizikai test egészsége mellett, a relaxáció által elindulnak a szervezet öngyógyító, regeneráló folyamatai, ellensúlyozva a krónikus stressz hatásait. Emellett mentális és lelki szinten mindkét módszer támogatja a belső egyensúlyunk elérését.

Bővebben a jógáról és a hangterápiáról az egyes óratípusok, kezelések leírásánál olvashatsz.