Budapest
+36307321428
anandahangterapia@gmail.com

Téli elcsendesedés

Téli elcsendesedés

Az ősz végével, a tél kezdetével a természet elcsendesül, nyugovóra tér. Mintha meghalna egy kicsit.
Ez az idő számunkra is a visszavonulásról, elcsendesedésről, befelé figyelésről szól. A karácsony előtti időszak egyébként is alkalmas erre, az ünnepre való csendes felkészülés részeként, bár általában ajándékok hajkurászásával, boltba szaladgálással, túlórázással és az azon való aggódással jár, hogy vajon mindent be tudunk-e fejezni az év vége előtt. Idén ezegy kicsit másként lesz, mivel most jobban rá vagyunk kényszerítve, hogy befelé figyeljünk a külsőségek helyett, ami talán nem is baj.
Lehetőségünk van rá, hogy mi is eltegyük magunkat télire, hogy tavasszal újra felébredhessünk, újjászülethessünk. Talán időközönként ez a folyamat akaratlanul is megtörténik. Búcsút mondunk az elavultnak, azon részünknek, amire már nincs szükségünk. Elengedjük, hogy teret adhasson valami másnak, valami újabbnak és életképesebbnek. Hogy aztán a tavasz érkezésével kivirágozhasson, kibontakozhasson. De ahhoz előbb el kell engedni a régit. És egy kicsit megpihenni, befelé menni a kifelé helyett és elfogadni, amit megváltoztatni nem tudunk. Számomra erről szól ez a mostani időszak.

A tél csendes, hideg, de végtelenül békés és nyugodt is. Olyan béke és nyugalom rejlik benne, mint ami bennünk is, legbelül. És ehhez a belső békéhez is nyugalomhoz bármikor visszatérhetünk, bármilyen nehezek legyenek is a külső körülmények.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük