Budapest
+36307321428
anandahangterapia@gmail.com

Tibeti hangtálas relaxáció irodai környezetben

Az ülőmunka és a stressz hatásainak ellensúlyozására a cégek körében is egyre inkább megnő az igény az olyan rekreációs tevékenységek alkalmazására, mint a jóga és a relaxáció. Ennek egyik módja a csoportos tibeti hangálas relaxáció, amely irodai környezetben hatékonyan hozzájárul a dolgozók jólétéhez, fizikai és szellemi egészségének fenntartásához.

Előnyei*:

  • A dolgozók számára relaxáló, feltöltő élmény, ami után könnyebben tudnak a feladataikra koncentrálni.
  • Hatékonyabbá válik a munkavégzés. Egyrészt azért, mert egy rövid szünet beiktatása után a résztvevők jobban tudnak fókuszálni, másrészt pedig a hangtálak hatásaikból eredően segítik a figyelem összpontosítását. Egyfajta nyugodt, de mégis éber tudatállapotot hoznak létre, ezáltal könnyebb átlátni bonyolultabb összefüggéseket, a feladatok fontossági sorrendjét és ennek megfelelően helyesen beosztani az időt.
  • A relaxáció stresszoldó hatású, segít megbírkózni a kihívást jelentő feladatokkal, higgadtan kezelni olyan helyzeteket is, amelyek során fokozott nyomásnak vagyunk kitéve.
  • A cég által kínált extra juttatások közé sorolható, egyedi, még viszonylag kevés helyen elérhető munkáltatói szolgáltatás.
  • Nem szükséges hozzá sok eszköz. A hangtálakat a szolgáltató biztosítja. Emellett szükséges egy viszonylag csendes helyiség, ahol matracok és plédek, esetleg meditációs párnák állnak rendelkezésre és van elég hely a földön elhelyezkedni (mozdítható asztalok és székek). Igény esetén a szolgáltató tud külső helyszínt biztosítani eszközökkel felszerelve.

*A tibeti hangtálas relaxáció, meditáció pozitív hatásaival egyre több publikáció foglalkozik. Ezek közül kettőt emelnék ki:

A relaxáció menete:

Az irodai hangtálas relaxáció a csoportos hangfürdőhöz hasonlóan zajlik. A hangfürdő során a résztvevők egy vezetett relaxációt követően ülve vagy fekve helyezkednek el a matracokon és hallgatják a hangtálak hangjait és rezgéseit. A relaxáció után a résztvevők kipihentebbnek, energikusabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érzik magukat és jobban tudnak feladataikra koncentrálni, képesek lesznek a stresszes helyzeteket higgadtabban és hatékonyabban kezelni.

Az ajánlott rendszeresség heti egy alkalom, alkalmanként 30-45 perc – igénytől függően, munkaidő előtt, közben (akár ebédszünetben) vagy azután.

Árajánlat kérése az anandahangterapia@gmail.com email címen.