Budapest
+36307321428
anandahangterapia@gmail.com

Csoportos tibeti hangtálas relaxáció

A csoportos hangtálas relaxáció során a résztvevők fekve vagy ülve helyezkednek el, majd egy vezetett relaxációs vagy meditációs gyakorlatot követően hallgatják a hangtálak hangjait és rezgéseit. 

Ezek a hangok és rezgések nyugtatólag hatnak az idegrendszerre, elősegítve az ellazulást, a relaxációban való elmerülést. A relaxáció során a fizikai test és az elme is megpihen. Fizikai szinten ellazulnak a test izmai és a paraszimpatikus idegrendszeri hatás kerül előtérbe. Ezáltal a vér a belső szervekhez áramlik, a légzés és a szívverés lelassul, megnyugszik és beindulnak a szervezet természetes regeneráló folyamatai, ellensúlyozva a krónikus stressz hatásait. Mivel a stressz mindennapi, rohanó életünk részét képezi, teljesen megelőzni szinte lehetetlen, ezért különösen fontos hangsúlyt fektetni az olyan módszerek, technikák alkalmazására, amelyek segítségével könnyebben megküzdhetünk a stresszes élethelyzetekkel

A fizikai testre gyakorolt pozitív hatásai mellett a hangfürdő mentális és érzelmi szinten is hat ránk. A hangok segítik az elme “elcsendesítését” azáltal, hogy ezekre koncentrálva könnyebb elengednünk a fejünkben zakatoló gondolatokat, így megérkezhetünk a belső csendbe, ahol az elménk is megpihen. Gyakran éppen a gondolatok szakadatlan árama az, ami megakadályoz minket abban, hogy bizonyos helyzeteket tisztán lássunk, így a hangfürdő alkalmával gyakran választ kaphatunk kérdéseinkre, és megoldást eddig megoldatlan problémáinkra.

A hangfürdő után nem csak testileg, de érzelmileg is kiegyensúlyozottabbak leszünk, energikusnak, kipihentnek, és egyúttal nyugodtnak érezzük magunkat.

Kiscsoportos hangfürdőre is van lehetőség (családok, baráti társaságok részére). Helyszín, időpont és árazás egyéni egyeztetés alapján.

A hangtálas relaxációnak negatív hatásai nincsenek, elővigyázatossági szempontból ellenjavallott viszont pacemakerrel élő, vagy epilepsziában szenvedő vendégek, illetve a terhesség első trimeszterében lévő kismamák számára. 

Az aktuális havi csoportos hangtálas relaxációk helyszíneiről és időpontjairól az aktuális események menüpont alatt tájékozódhatsz.

Kérdés esetén fordulj hozzám bizalommal az elérhetőségeim valamelyikén.